Sladké kornútky s marcipánom, horkou čokoládou a jahodami
Ingrediencie: 600 ml mlieka 150 g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 2 lyžičky roztopeného masla 1 žĺtok 300 g hladkej múky špeciál Dochutenie: mrazom sušené jahody, pravý mandľový marcipán, horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa Postup: Všetky ingrediencie...
Výhercom domáceho oblátkovača Wafee sa stáva . . .
Mesiac november sa u nás niesol v súťažnom nasadení. Nesúťažili sme však my, ale všetci tí, ktorí sa zapojili do našej sútaže o domáci oblátkovač Wafee. Bola to naša prvá súťaž. Od 8. do 27 . novembra 2017 sa do súťaže sa zapojilo celkom 938 záujemcov, čo nás milo...
Na ľudovú nôtu . . .
Ej, ale to rezko pečie ! Oblátkovač Wafee Tradika dostal nový šat! „Obliekli“ sme ho do tradičnej vajnorskej výšivky. Tradície nesú v sebe silného ducha. A tak sme sa pohrávali s myšlienkou vymyslieť oblátkovač ešte o čosi inakší, zaujímavejší, krajší... a...
Prvé rande <3
Ani neviem ako som sa dostala k oblátkovaču a zrazu stál predo mnou a ja som sa mala naučiť piecť oblátky. Predsa nemôžem radiť ľudom bez toho, aby som to neovládala. Tak teda priniesla som si domov nového člena rodiny. Všetci nadšení, lebo sme veľkí oblátkožrúti:)...
Kúsok tradície do vášho domova
Pečenie vianočných oblátok patrí od nepamäti k duchu našich Vianoc. Tento chrumkavý a voňavý zvyk poznáme už zhruba od 18. storočia. Vtedy ešte vianočné oblátky piekli výlučne miestni kňazi. Piecť sa začínalo už na Luciu, keďže pre každého obyvateľa bolo treba upiecť...